Bugün ne oldu?
Düzce Üniversitesini Ziyaret Etti
HaberlerYerel
11.19, 17/02/2025
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Düzce Üniversitesini Ziyaret Etti
Bu bir tanıtımdır.

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Düzce Üniversitesi’nde Kazak Öğrencilerle Buluştu

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, beraberindeki Konsoloslar Almas Yeshankulov ve Yersultan Zhanabayev ile birlikte Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile görüşen Başkonsolos Amankul, Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören Kazak öğrencilerle de bir araya geldi.

 

 

Ziyaret, bir Türk ve bir Kazak öğrencinin Başkonsolos Amankul’a çiçek takdim etmesiyle başladı. Ardından Başkonsolos, Düzce Üniversitesi Anı Defteri’ni imzalayarak ziyaretin önemine vurgu yaptı.

Akademik İş Birliği ve Kültürel Bağlar Güçleniyor

Gerçekleşen buluşmada, Kazak öğrencilerin eğitim süreçlerini desteklemek, Türkiye ve Kazakistan arasındaki akademik iş birliğini geliştirmek ve kültürel bağları güçlendirmek adına görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Kazakistan ile güçlü kültürel ve akademik ilişkilerin önemini vurgulayarak, uluslararası öğrencilerin üniversitede kendilerini evlerinde hissetmeleri için her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Başta Düzce Üniversitesi yönetimine ve Rektör Sözbir’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Başkonsolos Nuriddin Amankul, öğrencilere eğitim hayatları boyunca kendilerini geliştirmeleri ve kültürel bağları kuvvetlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Türkiye ve Kazakistan arasındaki güçlü dostluk ilişkilerinin her geçen gün daha da sağlamlaştığını belirten Amankul, bu iş birliğinin geleceğe umutla bakılmasını sağladığını dile getirdi.

Öğrencilerle Samimi Sohbet

Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören Kazak öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkonsolos Amankul, onların deneyimlerini ve kariyer hedeflerini dinledi. Bu tür ziyaretlerin, iki ülke arasındaki kültürel ve akademik ilişkileri daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin uluslararası eğitimdeki misyonunun bir göstergesi olan bu etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Ziyarete Katılanlar

Buluşmaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vahdet Tarakçı, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Eyüp Aydoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük de katılım sağladı. 

 
Bu bir tanıtımdır.
 
 
 
 
Bu haber 4935 defa incelenmiştir.

 
Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz